August 2020

Η διατροφή των παιδιών

Η σωστή διατροφή για την σημερινή γυναίκα αλλά και για όλη την οικογένεια είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού καθώς και για την προάσπιση του αμυντικού συστήματος. Μια υπεύθυνη και αποτελεσματική διατροφή πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη στα θρεπτικά συστατικά τόσο για την επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού βάρους καθώς και για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Ο καφές μπορεί να βελτιώσει κάποια συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον

    Αν και η καφεΐνη έχει τη φήμη ότι δημιουργεί υπερένταση και αϋπνία, φαίνεται πως έχει ελαφρώς θετική επίδραση στη βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων στους ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, οι οποίοι εμφανίζουν τρέμουλο και δυσκολία συντονισμού των κινήσεών τους, σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

    Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν πολλή καφεΐνη, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Πάρκινσον, όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι ο καφές και η καφεΐνη γενικότερα μπορεί να αμβλύνει την κινητική δυσλειτουργία σε όσους ήδη πάσχουν από τη νόσο.

Ένας γλυκός πειρασμός που προστατεύει

    Ξέρουμε ότι η σοκολάτα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες : βελτιώνει την καρδιακή λειτουργεία, βοηθάει στην αντιγήρανση, «πολεμάει» τις ρυτίδες λόγω των αντιοξειδωτικών παραγόντων και φυσικά, μας φτιάχνει τη διάθεση. Οι ερευνητές έρχονται τώρα να προσθέσουν άλλο ένα λόγο ώστε να τρώμε χωρίς ενοχές την αγαπημένη μας σοκολάτα.