Γαστρονομία

Διατροφική ανάλυση της χωριάτικης σαλάτας

Αν ένα πιάτο δεν λείπει από το καλοκαιρινό τραπέζι, τότε αυτό είναι σίγουρα η χωριάτικη σαλάτα, που έχει πλέον αποκτήσει αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο! Ας μάθουμε λοιπόν λίγα περισσότερα για το διατροφικό της προφίλ.

Δροσερές ιδέες για τα πρωινά του καλοκαιριού

Τώρα που οι θερμοκρασίες φτάνουν το ζενίθ, χρειάζεται ένα πρωινό που θα σας δροσίσει και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να αδράξετε την μέρα! Παρακάτω θα βρείτε γρήγορες και ισορροπημένες προτάσεις.

Έξι… βήματα για να ελέγξετε το άγχος και να κερδίσετε υγεία

Σε μια κοινωνία υψηλότατης πίεσης το άγχος δείχνει συχνά ως κάτι αναπόφευκτο. Ωστόσο είναι σημαντικό να καταφέρετε να το διαχειρίζεστε ώστε να αποφύγετε διάφορα προβλήματα που αφορούν την υγεία σας. Το στρες είναι δυνατό να προκαλέσει κατάθλιψη, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη τύπου 2.

Σνάκ φιλικά για την καρδιά

Το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα κύρια γεύματα της ημέρας αρέσει σε πολλούς, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται απαραίτητα κακό! Αν, μάλιστα , επιλέξετε τα κατάλληλα σνάκ, μπορεί ακόμα και να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς.

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα

Λένε ότι ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά. Και επειδή φέτος τις αγκαλιές τις στερηθήκαμε αρκετά, αν θέλετε να δείξετε ζεστά συναισθήματα στους φίλους σας, καλέστε τους για ένα ρόφημα σοκολάτα… αλλιώτικο από τα άλλα.